21.3.11/2am

my lebly mummy..

Harini dah masuk hari ketiga Mak ada kat rumah. Lega dapat tengok die hehari depan mata. 2 minggu sudah mak tak sihat, kene urine infection sampai kejang2 perut, sampai gegolek sakan. Ni dah jumpe doktor 2 round, makan ubat pon dah kurang, and she is getting better. Mak ni bukan ape, kalo dok kampung tu, adee je yg nak dibuatnye. Ade je modal nak wat keje. Ayam la, bunga la, kucing la, kemas umah la, masak la.. ha hehari masak bukan die makan sangat pon. Ciput je makannye.

Ainih lepas Orff gi keje, mak da ajak balik kampung dah. Die kate dah lama dok sini. Alamak.. jadual nak balik ni ingat je ek. Memang tuhari janji nak antokan mak balik on Monday, tapi.. rasa cam nak soh die lepak lama sikit lagi. So tadi pure2 tak dengar.. and pujuk2 die soh balik esok je le.. sib baik die nak.. Phewww..! Ni la akibatnye kalo da lama dok bawah tiak die.. nak lepas pun hati rasa payah. huhuhuhuhu..

Lepas tu sakit tekak 2 ari lepas da sampai ke hidung dah ni.. dah sumbat gile dah sampai takle napas ikut idong dah, kene ikut molot pulak. Obat takde.. telan actifast je. Asal obat. Bekesan ke? Ntahnye, hantam sajalahh.. nak jumpe dokto malas maksimum. Malam2 kang nak tido kompom kene pasang breathright kat idong kasik bukak sikit lobang idong ni. Tapi nyampahnye, esok pagi misti tengok idong ni naik kembang semacam je lepas satu malam kene breathright. Lantokla.. tak kuar rumah takde org nampak. Ngeee..

roti canai yg yummyyy

Hmm..dah kol 2 pagi dah ni. Anyea ni tak reti letey ke? dah ngantok dah ni. Mak plak kejap tido, kejap bangun, kejap tengok Endon kat Astro.. kang kejap lagi tanye plak ape nak masak tuk bekfes esok. Tak bekfes leh tak? aku ni kannye jenis makan sarapan pagi. heheheheheh…tapi org lain kene makan lak ye. Roti cicah asam pedas malam tadi bole tak? Byk lagi kuah tu. Hmm… makan roti canai ngan kuah asam pedas pon sodapppp. Ke.. roti ngan half boild eggs? Hmm.. confusion confusion..

Haih dah melalut ni. Need beauty sleep. Later!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Hits

  • 12,842 hits
March 2011
M T W T F S S
« Feb    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other follower

%d bloggers like this: