25.3.2011/4.55pm

Pagi ni bangun badan semua rasa tak sedap. Hmmphh!.. tapi ok ni, kataku nak ati kasi sedap. Lepas teman (actually tengok je) Orff bekfes cereals seblom gi keje, and say babai kat grill umah, badan otomatik gi balik kat katil, dah macam ade magnet lak.. hehe. Try lelap2kan balik mata sbb Anyea pon tak bangun lagi.. tapi misi nak tido balik gagal. Sudahnya tekebil2 la sampai kol 10 pagi.

Badan makin tak besh ni. Pi minum kopi pebretku : Red Guara DCL. Kalau Mak ade ni misti dah kene marah pasal tak bekpes, memang takleh layan la bekfes, tatau asal. Silap aribulan leh kene sakit perut terlampau. Lepas minum tu.. nak pi layan movie lah lak. Belek2 tengok dvd yg berpuluh2 lagi lom tengok, hmm.. teruk sangat dah mood ni. Kene up sikit ni. Nak cari cite comedy-romantic ni kot boleh sesengih sendrik ke.. The Switch. Ala, Jennifer Aniston plak. Tak minat. Tapi mamat ni ada tgk siri die blakon kat Astro, best jugak. Boleh lah!

Okla cite tu layan gak la.. masa tengok lupe sikit pasal badan yg tak besh ni.. tapi habis je movie tu dan kepala dah balik ke realiti.. alamak..! Yg rasa tak besh tu sudah naik atas kepala la pulakkk.. pehh.. dan2 kene sakit kepala bedenyut2. Bila bawak baring, meloye lak jadinye. Ni dah kenape niiii.. haduiii.. tak lama lepas tu..ha memang muntah ijo la kat toilet.

Anyea tup2 dok depan pintu toilet tanye, kenape Ibu? Ibu pupu? Nape ibu pupu kat molot? Aku yg ngah mengah lepas muntah ngan sakit pale tak surut lagi ni tak pepasal gelak tebahak2. Adoila anak, wat lawak la plak.. Udah la muke inesen tak besalah.. soklan die tu tak reti aku nak jawap. Bukan die tak reti ape bendenye pekataan ‘muntah’. Tapi die pick up pupu kat mulut jugak.

Hmm.. kene wat something ni nak ilangkan rasa tak besh ni. Pi kekemas la sikit umah. Pastu hamek vacuum, pi sedut pape yg patut lak. Pi dust habuk tepi TV la.. susun2 pinggan mangkuk la.. hmm.. kasi badan panas sikit.

Pastu call Orff, entah ape die ngah buat ni hari2 Jemahat ni. Kan leh caye die ni.. lepas semayang kang entah kemane merewangnye. Bile call, ha.. kan betul.. dah nak kol 4 baru nak on da way balik opis.. pi makan kat TGI.. amboiii.

Hmm.. lepas ni rase2nye kene sambung movie baliklah. Nak makan, mmg takde perasaan langsung. Yg penting Anyea dah makan, dah kenyang. Kalau nak masak, mlm ni je lah… Hmm.. takde idea ape nak makan ni. Tapi dah lama tak buat meatballs. Maybe meatballs la kot for tonite. Till then, later..!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Hits

  • 12,842 hits
March 2011
M T W T F S S
« Feb    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other follower

%d bloggers like this: