Dari Dalam Telinge Die Datang..

Aritu entah kenape, abis je mandikan Anyea, tingat lak nak suluh2 tinge die. Pasalnye, 2-3 ari seblom tuh terjumpe benang selimut kat cecelah  tinge die tuh. Sekali suluh punye suluh pakai flashlight tu.. haish.. apeke bendenye tuh? ade bende kekilat lak dlm tinge die. Cuak dah ni.. suluh2 lagi.. memang kompom ade bende kilat2 yg reflect balik bile kene suluh. Macam… erkk…macam rerambu kekilat yg kat party hat tu pon ye tapi cemane lak leh masuk kat dlm tu? Kalut sekejap. Pastu Orff pon try2 la idea kreatif nak kuarkan bende tu.. pakai cotton bud la, twiser la.. GAGAL. So, kompom kene gi carik dokto.

Pasal dah malam, esoknye baru le ke klinik. Mule tu ok je Anyea ni duduk diam2 bile kene check, tapi sekali adaka dokto tu pi tunjuk penyepit yg nak pi masuk dlm tinge amek bende alah tu.. huh, jgnkan Anyea, aku pon ngeri nengoknye. Kalo lah salah2 masuk dlm tu kompom la bocor tinge ni oi. Trus Anyea tutup tinge die rapat2 takmoh kene check lagik.

Akibat misi dokto yg jugak GAGAL, maka dokto tu tulis le surat soh pi ke Hospital Sungai Buluh. Tapi kene tunggu ari Senin, maknanye kene tunggu lagi 3 hari. Harap2 takla jadik pape dlm tinge die.

On monday seblom kol 9 dah sampai hospital. Daftar semua, dapat nomo 3 dlm list, oklah. Dokto pompan kat spital tu mude lagi, nampak sangat suke budak. So pandai la die pujuk. Soh dok kusi turun naikla.. main ape bende ntah alat2 die tu.. bile Anyea dah sesengih, die ajak pi bilik satu lagi – tempat nak wat pojek amek bende dlm tinge tuh. Memule Anyea cuak, lelagi ade 5-6 org nurse temasuk sorang laki join. tapi memasing pandai la pujuk2 die. Lepas tu main baring2 atas katil, then main selimut2. Aha.. elok je Anyea nak pakai ‘selimut’ tu.. terus je staff laki tu bedungkan die.. kasi tgn kaki die takle gerak.. pasal dah 10 menet mintak tinge die tak kasi. Kami semua tekap kepala, badan, tgn, kaki supaya die tak gerak. Memule marah la jugak, tapi lelame Anyea rileks sikit.. dapat je suluh dlm tu, positioning dah mantop, dokto tu vacuum tinge die. Jerit gakla mase tu, sakit kot sbb paksa bende tu kuar. Bile dokto tu kutip dari dlm tinge die… hamekkk…bukan rambu party hat beb, tapi menatang! Kumbang beso kacang tanah dlm tu ok?! dah mati, kaki pon dah takde. huhuhuhuh…aku lak yg nak pitam tengok. Badan die tu la yg kekilat bile kene lampu flashlight tuh.

Satu je soklan semua org, camane menatang tu boleh masuk tanpa budak ni  rase pape  dlm tinge die??

sape terer kasi menatang ni masuk tinge

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Hits

  • 12,571 hits
March 2011
M T W T F S S
« Feb    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other follower

%d bloggers like this: