25.3.2011/4.55pm

Pagi ni bangun badan semua rasa tak sedap. Hmmphh!.. tapi ok ni, kataku nak ati kasi sedap. Lepas teman (actually tengok je) Orff bekfes cereals seblom gi keje, and say babai kat grill umah, badan otomatik gi balik kat katil, dah macam ade magnet lak.. hehe. Try lelap2kan balik mata sbb Anyea pon tak bangun lagi.. tapi misi nak tido balik gagal. Sudahnya tekebil2 la sampai kol 10 pagi.

Badan makin tak besh ni. Pi minum kopi pebretku : Red Guara DCL. Kalau Mak ade ni misti dah kene marah pasal tak bekpes, memang takleh layan la bekfes, tatau asal. Silap aribulan leh kene sakit perut terlampau. Lepas minum tu.. nak pi layan movie lah lak. Belek2 tengok dvd yg berpuluh2 lagi lom tengok, hmm.. teruk sangat dah mood ni. Kene up sikit ni. Nak cari cite comedy-romantic ni kot boleh sesengih sendrik ke.. The Switch. Ala, Jennifer Aniston plak. Tak minat. Tapi mamat ni ada tgk siri die blakon kat Astro, best jugak. Boleh lah!

Okla cite tu layan gak la.. masa tengok lupe sikit pasal badan yg tak besh ni.. tapi habis je movie tu dan kepala dah balik ke realiti.. alamak..! Yg rasa tak besh tu sudah naik atas kepala la pulakkk.. pehh.. dan2 kene sakit kepala bedenyut2. Bila bawak baring, meloye lak jadinye. Ni dah kenape niiii.. haduiii.. tak lama lepas tu..ha memang muntah ijo la kat toilet.

Anyea tup2 dok depan pintu toilet tanye, kenape Ibu? Ibu pupu? Nape ibu pupu kat molot? Aku yg ngah mengah lepas muntah ngan sakit pale tak surut lagi ni tak pepasal gelak tebahak2. Adoila anak, wat lawak la plak.. Udah la muke inesen tak besalah.. soklan die tu tak reti aku nak jawap. Bukan die tak reti ape bendenye pekataan ‘muntah’. Tapi die pick up pupu kat mulut jugak.

Hmm.. kene wat something ni nak ilangkan rasa tak besh ni. Pi kekemas la sikit umah. Pastu hamek vacuum, pi sedut pape yg patut lak. Pi dust habuk tepi TV la.. susun2 pinggan mangkuk la.. hmm.. kasi badan panas sikit.

Pastu call Orff, entah ape die ngah buat ni hari2 Jemahat ni. Kan leh caye die ni.. lepas semayang kang entah kemane merewangnye. Bile call, ha.. kan betul.. dah nak kol 4 baru nak on da way balik opis.. pi makan kat TGI.. amboiii.

Hmm.. lepas ni rase2nye kene sambung movie baliklah. Nak makan, mmg takde perasaan langsung. Yg penting Anyea dah makan, dah kenyang. Kalau nak masak, mlm ni je lah… Hmm.. takde idea ape nak makan ni. Tapi dah lama tak buat meatballs. Maybe meatballs la kot for tonite. Till then, later..!

21.3.11/2am

my lebly mummy..

Harini dah masuk hari ketiga Mak ada kat rumah. Lega dapat tengok die hehari depan mata. 2 minggu sudah mak tak sihat, kene urine infection sampai kejang2 perut, sampai gegolek sakan. Ni dah jumpe doktor 2 round, makan ubat pon dah kurang, and she is getting better. Mak ni bukan ape, kalo dok kampung tu, adee je yg nak dibuatnye. Ade je modal nak wat keje. Ayam la, bunga la, kucing la, kemas umah la, masak la.. ha hehari masak bukan die makan sangat pon. Ciput je makannye.

Ainih lepas Orff gi keje, mak da ajak balik kampung dah. Die kate dah lama dok sini. Alamak.. jadual nak balik ni ingat je ek. Memang tuhari janji nak antokan mak balik on Monday, tapi.. rasa cam nak soh die lepak lama sikit lagi. So tadi pure2 tak dengar.. and pujuk2 die soh balik esok je le.. sib baik die nak.. Phewww..! Ni la akibatnye kalo da lama dok bawah tiak die.. nak lepas pun hati rasa payah. huhuhuhuhu..

Lepas tu sakit tekak 2 ari lepas da sampai ke hidung dah ni.. dah sumbat gile dah sampai takle napas ikut idong dah, kene ikut molot pulak. Obat takde.. telan actifast je. Asal obat. Bekesan ke? Ntahnye, hantam sajalahh.. nak jumpe dokto malas maksimum. Malam2 kang nak tido kompom kene pasang breathright kat idong kasik bukak sikit lobang idong ni. Tapi nyampahnye, esok pagi misti tengok idong ni naik kembang semacam je lepas satu malam kene breathright. Lantokla.. tak kuar rumah takde org nampak. Ngeee..

roti canai yg yummyyy

Hmm..dah kol 2 pagi dah ni. Anyea ni tak reti letey ke? dah ngantok dah ni. Mak plak kejap tido, kejap bangun, kejap tengok Endon kat Astro.. kang kejap lagi tanye plak ape nak masak tuk bekfes esok. Tak bekfes leh tak? aku ni kannye jenis makan sarapan pagi. heheheheheh…tapi org lain kene makan lak ye. Roti cicah asam pedas malam tadi bole tak? Byk lagi kuah tu. Hmm… makan roti canai ngan kuah asam pedas pon sodapppp. Ke.. roti ngan half boild eggs? Hmm.. confusion confusion..

Haih dah melalut ni. Need beauty sleep. Later!

Hits

  • 12,571 hits
August 2017
M T W T F S S
« Mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other follower